Feng Shui kantoor

Portfolio > Kantoren > Feng Shui kantoor
 • Feng Shui kantoor
 • Feng Shui kantoor
 • Feng Shui kantoor
 • Feng Shui kantoor
 • Feng Shui kantoor
 • Feng Shui kantoor
 • Feng Shui kantoor
 • Feng Shui kantoor
 • Feng Shui kantoor
 • Feng Shui kantoor

Crossphase, een succesvol jong web content management bureau in Leiden, groeide in 2014 uit zijn voegen en stond voor de uitdaging een kantoor van 400 m2 vanaf scratch te gaan inrichten. Het welzijn van hun werknemers, een stimulerende en ergonomisch verantwoorde werkomgeving en een mooie plek om klanten te ontvangen waren hierbij hun belangrijkste wensen. De heren van de directie hadden gehoord en gelezen over de positieve impuls die Feng Shui kan geven aan welzijn en groei (ook zakelijk!). Ze besloten de herinrichting van hun pand vanuit deze Feng Shui methoden en technieken te laten ontwikkelen door YoY.

Op basis van het koppelen van de 5-elementen leer van Feng Shui aan de verschillende lokaties binnen de nieuwe ruimte, de activiteiten die daar gaan plaatsvinden (sales, flexwerk, human resource, management etc) en de persoonlijke constituties van de medewerkers is de eerste blauwdruk gemaakt voor de indeling van het pand. Of terwijl – wat is de beste plek voor welke activiteit en voor wie?

Aansluitend is gekeken naar de materialen, kleuren en vormen die nodig waren als ‘remedie’ op verschillende plekken in het pand om de energie aldaar te optimaliseren en voor een goede ‘flow’ te zorgen. Hierbij is ook steeds rekening gehouden met de merkidentiteit van Crossphase.

Zo zie je bijvoorbeeld de ronde vormen duidelijk terug komen in o.a. de verlichting, de rondingen in de meubels en de vloerbedekking. Deze ronde vormen (metaal element) sluiten mooi aan bij de ronde vormen in het logo van Crossphase. Maar ook en vooral vanuit Feng Shui oogpunt zijn deze ronde vormen in dit pand een belangrijke tool om de energiestroom te balanceren.

Door steeds de merkidentiteit aan de ene kant en de Feng Shui oplossing aan de andere kant met elkaar te verbinden is er een fris, toegankelijk, warm en heel eigen interieur ontstaan, waarin inmiddels met veel plezier wordt gewerkt.

 

En zo zag dit kantoor eruit voor het Feng Shui advies door YoY:

Testimonials

 • " Via een goede kennis kwamen we in contact met Yolanda toen we besloten hadden ons kantoor uit te breiden en ook geheel opnieuw in te richten. Yolanda heeft voor ons een Feng Shui plan op maat gemaakt, passende bij ons bedrijf, de personen erin en de locatie. We vonden het waardevol om niet zomaar een plannetje te maken voor de inrichting, maar eentje die ook past bij het gebouw en het bedrijf, eentje waar diverse zaken in balans zouden komen zodat we blije medewerkers en gezonde prestaties zo goed mogelijk zouden faciliteren. Dit plan op basis van Feng Shui is vervolgens tot in de details uitgewerkt en Yolanda heeft het hele traject begeleid van de kleur- en stofkeuzes tot aan het optimaal ophangen van de verlichting aan toe. Het eindresultaat is geweldig: ons uitgebreide en geheel vernieuwde kantoor is mooi, fijn om in te werken, slim en praktisch ingericht en valt bij het hele team goed in de smaak. Yolanda heeft ons echt ontzorgd en heeft ook het project management naar volle tevredenheid op zich genomen. Ze luisterde goed naar onze wensen en was niet alleen creatief en proactief waar dat nodig was, maar ook lekker praktisch, hetgeen de vaart erin hield. Ik kan Yolanda dan ook van harte aanbevelen als het gaat om het ontwerpen en inrichten van uw nieuwe kantoor." - Maarten Fokkelman, Directeur Crossphase
Vertel je vrienden over YoY!